Fogási Napló kitöltési útmutató és 2021 évi horgászjegy árak

Fogási Napló kitöltési útmutató és 2021 évi horgászjegy árak

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a horgásztársadalomnak egyre kevesebb ideje van ilyenkor, év elején a fogási napló kitöltésével foglalkoznia. Egy pár mondatban szeretnék segítséget nyújtani azoknak a sporttársaknak, akik kevesebb időt töltenének a sorbanállással üzletünkben, ebben a „leadásos-megujjításos” időszakban.

Szívesen segítünk is a kitöltésben, de nem árt tudni, hogy a leadási határidő elmulasztása, vagy nem megfelelően összesített Állami Jegy esetén a szankció jelenleg 2021-ben +3000 Ft.

A fogási napló leadás határideje 2021. február 28-a!

Három egyszerű lépést kell figyelembe venni a fogási napló helyes kitöltésénél:

 1. Horgászattal eltöltött napok száma összeadva

A dokumentum 7. oldalán található a horgászattal eltöltött napok számának összesítője. Össze kell számolni hány napot töltöttünk horgászattal az évben, és az eredményt be kell írni a helyére.

2. Éves fogásösszesítő táblázat vízterületenként

Vízterületenként és halfajonként össze kell adni a darabszámokat és a súlymennyiségeket. Figyeljünk rá, hogy ne maradjon el a víztérkódok beírása sem. Erre a célra a füzet 38. és 42. oldalán van lehetőségünk, de ha nem rendelkezünk sok fogással, akkor érdemes egyből a 42. oldalon beírni a fogásokat.

3. Éves fogás összesen

Itt össze kell adni fajonként a teljes éves fogást!

A 42. oldal alján van még egy ÖSSZESEN sor, ahová a fajonként fogott hal mennyiségét még be kell írni, de már csak a súlymennyiséget kell megadni kilogrammban.

Fogási napló vezetése horgászatok során

 1. A 7. oldalon lévő horgász naptárban a horgászat megkezdésekor meg kell jelölni az adott aktuális napot, karikázni, vagy x-elni kell. 24 órás, vagy több napos horgászat esetén éjfél után, az aktuális napot is karikázni, vagy x-elni kell.
 2. Halfogás esetében be kell jegyezni a horgászvíz nevét és víztérkódját. Értelemszerűen a halfogás hó/nap, óra/perc, és a fogott halfaj súlyának rögzítését is végezzük el.
 3. Felhívnám a figyelmét mindenkinek, hogy csak abban az esetben írjon be horgászvíz nevet és víztérkódot, ha a kifogott halat meg is szeretné tartani! Ebben az esetben viszont haladéktalanul, vagyis a hal haltartóba kerülése után azonnal!
 4. A darabszám korlátozással védett fajokat, közvetlenül kifogásuk után még a horgászat folytatása előtt, míg az egyéb halfajok súlyát napi összesítésben kell tintával rögzíteni.
 5. Amennyiben nem viszünk el halat, ne írjunk be semmit és ne kezdjük el ikszelgetni az üres rublikákat!

2021. horgászjegy ára üzletünkben 
Általános horgászjegyek
Állami jegy3000 
Állami jegy szankció (időben le nem adott vagy nem megfelelően összesített fogási napló esetén) 6000
(70. életévét betöltött személy, vak vagy gyengénlátó, az állapotát igazoló okmányokat benyújtó mozgásszervi vagy hallási fogyatékos): Díjmentes00
Fogási napló (15.életévet be nem töltött gyerek is)300300
Szövetségi hozzájárulás20002000
Szövetségi hozzájárulás, kedvezményezett ( adott évben 15.életévet be nem töltött gyerek, 70.életévét betöltött felnőtt, fogyatékkal élö)00
Egyesületi tagdíj34003400
Hosszabbítás összesen(Felnőtt):8.700Ft11.700Ft

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
  0
  Kosarad
  Kosár ürítéseVissza a boltba
   Calculate Shipping