Danka Mária a Palotavárosi Baráti Feeder Versenyen

Danka Mária a Palotavárosi Baráti Feeder Versenyen

Embert próbáló időben kezdődött, s majd egész nap kitartott a zord, télies idő, melynek jegyében zajlott a versenyünk. Ugyan elmaradt az „üljünk át egy másik autóba”, de nem sok kellett, a felázott hóval belepett talaj igazi rejtélyt takargatott.

A verseny, az idei Method OB-nek is helyszínt adó Székesfehérvári Palotavárosi Horgásztavon került megrendezésre.

Ma a célom a “túlélés” volt, és persze legalább egy becsület halat azért szerettem volna a haltartómba is tenni. A végére kiderült, hogy ezt sikerült túl is teljesítettem.

Nem volt egyszerű dolgom, hiszen olyan férfiak is voltak a szektoromba, akik sokkal régebben kezdték a horgászatot és nagyon sok eredményt is felmutattak már. A szokásos alapozó etetésnek ma semmi értelme nem láttam, ezért kb. 50 m-re dobtam néhány method-kosárnyi etetőanyagot és próbáltam meghorgászni. Az idő bizony az apró ujjaimat majdnem fagyott kutyalábbá tette, ezért a csalizás is viccesen sikeredett időnként.Csalinak a már sokadszorra is bizonyított Stég Ananász smoke ball 10mm változatát használtam és az is lett a befutó. Ezen a versenyen egy 3.30-as Preston Monster 40g feederbot volt a társam, amihez Trabucco S-Force 0.18 -ról 0.30-ra vastagodó Feeder Plus Conus zsinórt használtam. Előke zsinórnak 10cm hosszú, 0,12-es Trabucco T-Force Extra Strong-ot, amire 10-es Guru QM1 szakáll nélküli horgot kötöttem, 10-es Haldorádó csalitüskével.

A felhasznált etetőanyag keverékem a következőkből állt: Stég krill method mix és a Stég Black mixture 50-50%-ban. Adalékként tettem hozzá a Big Carp Tuna CSL-jét és az Amino tűzőszúnyog liquidjét, valamint egy kevés Karel Nikl Devil Krill hidegvizi Boostert

Kitartás meghozta a gyümölcsét és nem egy becsület hallal, hanem 4.51 kg-val zártam a mai, elég extrémnek mondható versenyem.

Danka Mária

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
Kosár